GRAN BAITA - VAKANTIECENTRUM IN DE AOSTAVALLEI
OLLOMONT • Het vakantiecentrum “Gran Baita” is gelegen op 1400m hoogte in het gehucht Vouèces-Dessous te Ollomont, in een zijvallei van de Valpelline, op 20 km van de stad Aosta in Italie, en op slechts 850 km rijden van Brussel. Gran Baita bevindt zich halfweg tussen de dorpskern (Vesey), waar men het gemeentehuis, de kerk, en een winkeltje en bar aantreft, en het gehucht Glacier dat de vallei afsluit en waarna deze doodloopt.

Een reeds sinds eeuwen betreden wandelpad loopt langs deze vallei, en leidt naar de plateaus van de alpenweiden van By, Eeaux Blanches en Eaux Noires, en naar de Col Fenêtre, die een doorgang biedt naar Val de Bagne in Wallis (Zwitserland). Het dorp wordt in het noorden beheerst door de Mont Velan (3708m) en de Grand Combin (4314m).

Gran Baita, gelegen langs de zonnekant van het gebergte in deze bijzonder mooie Alpenstreek, is uitstekend geschikt voor bergkampen en bergklassen, chiro- en scoutskampen, creatieve en sportieve kampen, skikampen & sneeuwklassen, etc.

Er lopen talrijke bewegwijzerde wandelpaden (waarvan vele ook uiterst geschikt zijn om te verkennen per mountain bike) doorheen de omliggende gebergten, die ook van talrijke bemande en niet-bemande berghutten zijn voorzien. In Ollomont is een indoor klimzaal, er is een 100 m hoge waterval, en je kan er de kaasfabriek van de bekende Valdostaanse fontinakaas bezoeken. De stad Aosta, bekend om haar Romeinse overblijfselen, en de Aosta-vallei met talrijke middeleeuwse kastelen en waar ook meerdere mogelijkheden zijn voor rafting, ligt op een half uur rijden van Gran Baita. Eveneens op een goed half uur afstand, aan Place Moulin in de Valpelline vallei, vind je één van de grootste stuwmeren van West-Europa. In de winter is er ruim mogelijkheid voor langlaufen en alpijns skien; er is een kleine skipiste in Ollomont en de pistes van Crevacol en Pila zijn binnen 30-40 minuten bereikbaar.

Gran Baita kan groepen tot 80 personen herbergen en kan gehuurd worden in autonome formule (je beheert het reilen en zeilen van de groepsvakantie zelf; en kan hierbij gebruik maken van hulp van de beheerders, die zich tevens bezighouden met alle technische aspecten van het centrum en zijn uitrusting), of in volledig georganizeerde en begeleide groepsreis. Voor koren of andere muzikale gezelschappen organizeren wij concertreizen met meerdere concertplaatsen zoals Aosta, Courmayeur, de hospice van de Grand Saint Bernard, etc.
Frazione Voueces
11010 Ollomont, Italië
breng me hierheen